Suomeksi

Kestävän kehityksen ENO-verkkokoulu on levinnyt jo yli 150 maahan ja kouluja on mukana lähes 10 000. ENO-verkkokoulu käynnisti kampanjan, jonka tavoitteena on istuttaa 100 miljoonaa puuta v. 2017 mennessä, kun Suomi täyttää 100 vuotta . Tämä kampanja sai huomioita Rion kestävän kehityksen kokouksessa ja nostettiiin esille virallisessa yhteenvedossa siellä tehdyn yli 700 sitoumuksen joukosta. 

ENO-verkkokoulu haastaa kaikki suomalaiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset mukaan 100 miljoonan puun kampanjaan. Koulut saavat halutessaan kummikoulun ulkomaisista ENO-kouluista sekä osallistuvat puunistutuspäivään.

Toimintaan haastetaan mukaan myös suomalaiset kaupungit. ENO Green Cities -verkostossa on mukana yli 40 kaupunkia eri maanosista. Kaupungit auttavat kouluja ympäristöprojekteissa, erityisesti 100 miljoonan puun kampanjassa. Suomalaisista kaupungeista ovat mukana Espoo, Joensuu, Kuopio, Lahti ja Oulu.

Kampanjan taiteellisina tukjoina ovat mm. Anna Puu sekä sellisti Jussi Makkonen, joka tulkitsee Sibeliuksen Kuusen kampanjavideolla. Kuusi oli ensimmäinen puu, joka kampanjassa istutettiin Enon alakoululla v. 2004.

Puunistutuspäiviä pidetään toukokuussa ja syyskuussa. Seuraavaksi istutetaan puita kansainvälisenä rauhanpäivänä, 21. syyskuuta 2016. Silloin teemana on rauhan rakentaminen kestävän kehityksen tavoitteiden kautta. Löydät tästä liitteenä puheen päivää varten ja infoa noista tavoitteista sekä puunistutuslaulumme nuotit.


Ċ
Mika Vanhanen,
Aug 9, 2016, 2:59 AM
Ċ
Mika Vanhanen,
Aug 4, 2014, 10:58 PM
Comments